maandag 27 december 2010

Een mooi sneeuwlandschap

Na een paar fijne kerstdagen toch maar weer terug naar de werkelijkheid. Nou ja, gedeeltelijk dan. Het was toch wel raar om kerst te vieren met in je achterhoofd de gedachte dat we volgend jaar ergens anders kerst vieren (als de winter tenminste niet te veel roet in het eten gooit).

Er is op het bouwkavel niet veel meer gebeurd sinds mijn laatste berichtje. Er ligt hier nog steeds een dikke laag sneeuw en dat betekent dat er niet veel gedaan kan worden. Het gat rondom de kelder is tijdens de laatste dooiperiode dichtgegooid en ook het kelderdek is net voor de kerstdagen op onze kelder gelegd. Dit levert een prachtig plaatje op.


Ondanks dit prachtige plaatje zouden wij het wel fijn vinden als er binnenkort weer eens wat zou gaan gebeuren op ons kaveltje.Voor het einde van de week staat dooi gepland..... we zijn benieuwd.

Tot die tijd wensen we iedereen een heel fijn uiteinde en een nog beter begin van het nieuwe jaar!

vrijdag 10 december 2010

Het vordert toch nog.....

De kelder krijgt het langzaam iets warmer, met dank aan de isolatiedeken die er op dit moment omheen gelegd wordt. De mannen maken gebruik van een korte pauze in het winterweer. Als je goed kijkt zie je zelfs al de scheidingswanden in de kelder staan! Als het weer het nog even toe laat, kan begin volgende week de graafmachine weer opgestart worden. Als de accu maar niet leeg is, want hoe je daar startkabeltjes naar toe moet krijgen......





Van onderen!!!!!

dinsdag 7 december 2010

Pauzemuziekje

Laten we fijn genieten van een pauzemuziekje terwijl we wachten tot de temperaturen bouwtechnisch beter worden. Terwijl we nog bezig waren met de tekeningen is er al wel veel gekozen op het gebied van interieur. Zo worden de muren gewoon glad en geverfd met de meest standaard kleur die je je maar voor kan stellen. Die vonden wij toevallig het mooist. De deuren worden beneden afgelakt met Farrow & Ball Offblack en de vloer wordt antracietgrijs met een bruine ondertoon. Ook de keuken en de badkamers zijn al uitgezocht, maar daar hebben we natuurlijk nog geen foto's van.

Voor de liefhebber heb ik een paar sfeerbeelden opgezocht, die een kleine impressie geven van hoe ons huis er straks zomaar uit zou kunnen zien.

Let vooral op de schuifdeuren, daar gaat het om

 Dit wordt de salontafel, met ingebouwd rommelhok!
 Detail van de eetkamerstoel, die van ons worden donkerder
 Welke voordeur wordt het? Wij weten het nog niet.

Op de achtergrond staat onze kast.....

De meubels zijn allemaal al besteld, tenminste voor de woonkamer. Onze oudste is erg druk bezig met het inrichten van haar nieuwe slaapkamer (en met het alvast aanvullen van haar kleding, want een halflege inloopkast kan natuurlijk niet). Vaste punt in haar kamer is een twijfelaar, wat toch merkwaardig is, want ze slaapt nog steeds lekker in haar gewone éénpersoonsbedje. Waar een wil is, is natuurlijk altijd een weg. Ook zij kent dit principe en ze is dan ook hard aan het sparen voor haar nieuwe bed. Al het oppasgeld wordt direct op de bankrekening gestort en de stand wordt angstvallig bijgehouden.

De andere twee maken zich nog niet zo druk om hun nieuwe slaapkamers, we hebben immers nog tijd genoeg.

donderdag 2 december 2010

Under construction part 2

Het eerste deel van de mysterie is klaar. Net als de kelder ligt dit deel nu te wachten op het vervolg van het bouwproces.

Veiligheid voor alles

Zonnige kleuren in de sneeuw