donderdag 23 juni 2011

We zien een vlag!

De vlag is in top! Door het metselen van de schoorstenen is het hoogste punt van ons nieuwe huis bereikt. Dit had ook onze bouwvakkers enigzins verrast, want de eerste vlag bestond uit een lap geel verpakkingsplastic, maar dat terzijde.

Als je goed kijkt zie je de vlag

Het is een week van hoogtepunten geweest, want ondergetekende is eindelijk het trapje opgekropen om de eerste verdieping persoonlijk te aanschouwen. Dit was me een waar genoegen (de afdaling niet, maar ik ben heelhuids beneden aangekomen). Het was echt heel erg leuk om de kamers boven vorm te zien krijgen. De kamer van Gijs wordt heel erg gezellig en de kamer van Emma oogt, ondanks de kleinste afmetingen, toch erg ruim. Ook de kamer van Anne vonden wij toch wel meevallen.

Toen kwamen we bij onze slaapkamer aan..... Na de dramatische ontvangst van de slaapkamer van Anne durfden Hans en ik bijna niet te zeggen dat we ook onze slaapkamer toch wel iets ruimer hadden ingeschat dan de werkelijkheid. Goed, we kennen het riedeltje nu wel, er komt nog een dakkapel in, kijk dadelijk maar eens als het plafond erin zit, etc. Het zal dus wel goedkomen.

Wat wel extreem grote vormen aanneemt is het onkruid in onze toekomstige achtertuin. Er staan koolzaadplanten van meer dan een meter hoog en ook het andere onkruid tiert zeer welig. Dit kwam zeer goed uit, want onze jongste moest zijn herbarium nog maken. Een groot deel van de verplichte planten zijn hier gevonden. Goeie grond, zullen we maar zeggen.

Volgens mij moet er gemaaid worden....


Volgende week wordt er weer een grote stap gezet, het dichtmaken van het dak. Gedurende de ruwbouw hebben we toch wel geboft met het weer. Na de vorstperiode van 2 maanden tijdens de start van de bouw is er geen oponthoud meer geweest. Dan is het toch wel ironisch dat er nu vlak voor het aanbrengen van de dakplaten nog even een paar liter water in ons huis wordt gestort! Laten we hopen dat het hierbij blijft. Anders hebben we daar ook wel een antwoord op.

Onze overkapping, altijd droog buiten zitten!

1 opmerking:

  1. Nou wil ik niet vervelend doen hoor.....maar die overkapping.....is die wel groot genoeg? V\Ach, je moet maar zo denken: van buitenaf gezien is het een heeeeeeeel groot huis!

    BeantwoordenVerwijderen