zaterdag 3 december 2011

Al veel te lang geleden

Het is alweer veel te lang geleden dat er een nieuw berichtje is verschenen op dit blog. Gelukkig is er in de tussentijd ontzettend veel gebeurd in en rondom ons nieuwe huis. Een korte opsomming:

 • er zijn tegels gelegd op de begane grond, de fietsberging en de waskamer boven
 • de badkamers zijn betegeld en gedeeltelijk voorzien van sanitair
 • er zijn diverse vormen van apparatuur geplaatst
 • er is een begin gemaakt met het plaatsen van de keuken
 • de muren beneden zijn voorzien van hun definitieve kleur
 • de spotjes zijn geplaatst (helaas niet de beloofde LED-spotjes, maar gewone halogeenspots (dit wordt nog veranderd, foutje van de elektricien)
 • er is een heleboel hout vastgenageld in ons huis op diverse plaatsen, dankzij onze trouwe timmerbuurman Robert
 • de trap is geplaatst
 • er is een ontzettende hoeveelheid zand op ons kavel gestort en de heleboel is ook weer redelijk glad afgestreken
 • de open haard is geplaatst
 • de vensterbanken zijn gehangen, behalve de drie die Hans heeft laten vallen......

Ook is er een groot probleem geconstateerd met de trap, deze past namelijk niet in de hoogte (hij is voor beide verdiepingen te laag. Hierdoor blijven we zitten met grote verschillen tussen de trap en de verdiepingsvloer. Lastig bij een trap waarvan het platform naadloos aan zou moeten sluiten op de verdiepingsvloer. Daarnaast is de keldertrap veel te breed en de trap zelf staat op een andere plaats dan afgesproken. Niet meteen denken dat de trap op een compleet andere plek in huis is neergezet, want dan zou het erg voor de hand liggen dat deze niet past. Nee, de trap is zo'n 10 centimeter verder uit de muur geplaatst dan afgesproken was. Dit betekent dat we naar de zolder toe toch wel een erg krappe doorgang hebben en dat de spil niet rust op de speciaal daarvoor aangebrachte stalen versteviging in de verdiepingsvloer. Er zijn al diverse gesprekken gevoerd, maar het wil nog niet vlotten met het zoeken naar een oplossing. Het zal duidelijk zijn dat we hier nog niet uit zijn.

Wel betekent dit dat onze verhuisdatum helaas niet gehaald kan worden. Extra zuur is dat nog, omdat we gisteren van de schilder hebben gehoord dat we het anders wel gehaald zouden hebben. Om nog maar niet te spreken van kerstmis vieren tussen de verhuisdozen.

Ach ja, er zijn ergere dingen. We hebben nu extra tijd om goed in te pakken. Ik zal dit weekend een paar mooie foto's maken.

3 opmerkingen:

 1. Ach, ach met zo'n groot huis kun je natuurlijk wachten op verschillende "Och Vrouwke" momenten. Straks ben je al die opstijgmomenten, withetewoedemomenten en draaierigvannijdmomenten weer vergeten en woon je in je prachtige huis!Volgend jaar kerst bij jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker! Maar voor die tijd mag je ook al wel een keertje komen eten, hoor! Heb net een geweldig soepenboekje gescoord bij de Sint, met bijbehorende minisoepkommetjes. Ik borrel al over van de ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De regel Meten is weten klopt dus niet altijd!
  Succes gewenst.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen