vrijdag 19 november 2010

Water, water en nog eens water

Sinds het laatste bericht is er heel wat "water under the bridge" gegaan; letterlijk! Donderdag zijn ze begonnen met het graven van de kelder, maar helaas zijn ze bijna direct weer gestopt. Er was teveel water......

De grote baas vindt het nu nog goed....

Er was al een extra pomp geplaatst, maar ook die kon niet voorkomen dat er steeds meer water in onze kuil kwam te staan. Ook de beide wadi's bij onze grond dreigden te overstromen, waardoor er een extra doorsteek is gemaakt naar de sloot in de buurt. Er liggen nu nog steeds twee natuurzwembaden (en een kleintje in onze kuil).

Machtig mooi om te zien hoe die mannen met zo'n machine omgaan

Vanochtend werd er weer gegraven en jawel, we hebben een wel aangeboord. Helaas zit er geen olie in, maar gewoon water..... Je kunt merken dat ik er geen verstand van heb, want ik zag acuut allerlei beren op de weg. Gelukkig lopen daar mensen rond die er wel degelijk verstand van hebben en zij wisten mij te verzekeren dat er gewoon nog een drain aangelegd wordt en dat het water dan echt wel onder controle is.

Hier is 'ie dan, onze eigen bron

Ik blijf het prachtig vinden hoe die mannen met zware apparatuur omgaan. Ze draaien zo'n graafmachine op een dubbeltje en duiken met ware doodsverachting een heuvel af met zo'n ding. Volgens mij kunnen ze op de millimeter nauwkeurig een laag afgraven. Daar zit je dan met al je theoretische kennis, het echt mooie werk wordt toch gedaan door de mannen met lef en kunde!

3 opmerkingen:

 1. Ik vind het toch geen slecht idee om er maar gewoon een zwembad van te maken. Tenslotte heb je dan wel iets heel bijzonders EN je eigen waterbron. Kun je nog een hoop geld mee verdienen! Nu wachten op de eerste foto's met bouwmaterialen! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marieke,

  Succes met bouwen....en vergeet de quilt niet!
  Foto's van een quilt in aanbouw bij jullie bouw?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dat de aannemer nu echt gestart is! Proficiat! Nu gaat het echt allemaal vorm krijgen.

  Leuk overigens om de vorderingen op deze manier te kunnen volgen.

  Geniet ervan om jullie nieuwe 'oort' steeds meer vorm te zien krijgen.

  Groetjes uit Helmond

  BeantwoordenVerwijderen