vrijdag 22 juli 2011

Dakpannen.......

Allemaal dakpannen

We hebben sinds gisteren dakpannen op ons dak. De helft van het huis is voorzien van een mooie donkere kap. De andere helft is voorzien van een blauw zeil tegen de (overvloedige) regen, want daar is het helaas niet meer gelukt om alle pannen te leggen. Straks begint de bouwvak en dan ligt al het werk stil voor drie weken.

Iets dichterbij


Op grote hoogte aan het werk


Daarna beginnen we in volle vaart aan de afbouw. Er moet nog wel wat gebeuren om het pand helemaal dicht te krijgen, zo hebben we nog geen ramen, de spouwmuren moeten nog afgedekt worden en ook de buitendeuren zijn er nog niet. Dit weerhoudt ons er echter niet van om alvast het één en ander te plannen. In week 33 wordt er echt serieus werkt gemaakt van het leidingwerk en ook de vloerverwarming en de smeervloer staan in die periode gepland. Deze week willen we nog beslissen welke stucadoor ons stulpje mag gaan voorzien van een mooie laag stucwerk. Ook de keuze van een schilder komt steeds dichterbij, de eerste prijsopgaven hebben we al binnen. Wel zijn we nog op zoek naar een goede timmerman (schijnt ook essentieel te zijn...)

Leidingen in de muur

Nog meer leidingen

Nu gaan we zelf eerst de vakantie gebruiken om eens op zoek te gaan naar een goede tuinontwerper. Ook zal ik op pad moeten met de kinderen om een indicatie te krijgen van de kosten voor de inrichting van de verschillende slaapkamers. Het wordt een leuke vakantie!

Pret op de overloop

2 opmerkingen:

  1. Eigenlijk moet je ook nog inplannen dat er voor elke kamer (minstens) een quilt wordt vervaardigd....Zoveel heb je toch niet te doen? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de dakkapellen ook zeer leuk!!

    Een quilt in elke kamer klinkt als een goed idee ;) doet mij altijd denken aan mijn vakantie in Montana, USA. Daar heb je winkels vol met quilts, hier in NL zijn ze toch moeilijker te krijgen. Of je moet ze zelf maken.

    BeantwoordenVerwijderen