maandag 29 augustus 2011

What a difference a day makes

Nou ja, één dag..... maak daar maar een paar weken van. Vorige week maandag zijn de mannen weer vrolijk verder gegaan met ons huis. Dat moest ook wel, want aanstaande vrijdag moet het helemaal glasdicht en afsluitbaar zijn!

De stappen die gezet zijn, hebben een groot effect op het uiterlijk van ons huis. Het grootste verschil voor ons is toch wel de gevoegde gevel. Zoals ik al eerder heb verteld wordt ons huis straks wit gekeimd. De gevelstenen zijn dan ook niet speciaal uitgezocht op hun kleur, maar meer op hun structuur en vorm. Sterker nog, de kleur was het enige aan de steen wat wij echt niet mooi vonden! Nu de gevel echter voorzien is van een mooie iets teruggehouden voeg is het verschil ontzettend groot. We vinden het zelfs een beetje mooi geworden.

Dit komt omdat we nu duidelijk kunnen zien dat de verhouding tussen de gebruikte materialen erg mooi is. Het mooie geschuurde hardsteen voor de accenten, de donkere kozijnen en de voeg trekken zelfs de niet zo mooie steen mee. Wat natuurlijk ook meewerkt is dat de steigers zijn verdwenen!

Het lijkt een echt huis....

Mooie vensterbank

Verder is er niet alleen buiten veel veranderd, maar binnen ook. De smeervloer is afgelopen week aangebracht en dat zorgt voor een totaal ander beeld. Het ziet er ongeveer zo uit:


Twee keer een kale vlakte (boven: overloop, onder: woonkamer)

Nog mooier is wat er onder de vloer ligt. Kilometers aan leidingen voor de vloerverwarming die in mooie patronen worden gelegd. Kijk maar:

Het begint langzaam aan een echt huis te worden. De trap komt in week 40, daarvoor is de stucadoor al bezig geweest en ook de timmerman kan bijna aan de slag. De schilder staat ook al in de startblokken (en heeft al wat werk gedaan voor onze voordeur). Het begint spannend te worden........

1 opmerking:

  1. Het ziet er groter uit dan ik me herinner.....Zou het toch nog goed komen?

    BeantwoordenVerwijderen